2012. május eleje óta a Google Chrome és Chromium, továbbá a Firefox böngészők nem minden esetben játsszák le a hanganyagokat a saját, beépített lejátszójukkal. Ezekben az esetekben a két bekezdéssel lejjebb olvasható módon járjon el!

 

A kék aláhúzással jelzett MP3 formátumú állományok dupla egérkattintással közvetlenül meghallgathatók olyan számitógépen, amelyik rendelkezik hangkártyával és hangszóróval. A régebbi operációs rendszerek esetén (Windows 98 és korábbiak) egy MP3 kodek installálása is szükséges lehet.

 

Egy másik lehetőség, hogy a dupla kattintás helyett a jobb oldali egérgombbal kattintunk egyet, majd a „Cél mentése másként / Save target as, Link mentése másként/Save link as” menüpontot választjuk ki. Így az MP3 állomány letölthető a számítógépre és a már leírt feltételek teljesülése esetén meghallgathatjuk.

 

A számítógépen levő MP3 állományokat CD lemezre írva azok a legtöbb DVD lejátszón és egyes HiFi berendezéseken meghallgathatók. Az MP3 állományok at MP3 lejátszós Flash/Pen drive-okon is meghallgathatók.

 

Az MP3 állományok 11 kHz-es mintavétellel és 16 kbit/s tömörítéssel készülnek.

 

 

Vissza az előző oldalra